2013. július 19., péntek

A gasztronómia örömei

Olyan szerves része a hétköznapoknak, hogy nem is tudom, hogy lehet külön naplót és külön szakácskönyvet írni. Tudom, mostanában meghonosodott ez a naplószakácskönyv-műfaj. Lehet, hogy bulváros, bevallom, egyet sem olvastam, de valamennyire jogos. Én szeretek enni, finomat enni, és az örömöt okoz.mellette jót beszélgetni, elmélkedni, utána egy jó könyv vagy zene, film, rövid szundikálás...
A minap a mirage-ban jártunk.kiváló a konyha. Egy hete a mugal shahiban. Pazar ízek. Ma egy felejtendő mekis eltévelyedés után idehaza főztünk. Csirkecomb tepsis krumplival,tzatziki. Utána túrógombóc, gundel károly receptje nyomán. Ha valaki, hát ő komolyan vette a gasztronómiát, és olyan szeretettel ír a konyháról, hogy kedvem támad beállni a fazekak mögé.
A nap hangulatához persze hozzátartozik a pezsdítő beszélgetés két evőcimborámmal, szőrmókkal és furcsarccal, akik mély és megnyerő benyomást tettek ivadékaimra. Ezúton is kösz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése