2012. április 9., hétfő

Sü-ni, a biztoskezű vadász

kettétépte a jin-jang korongot.
A küzdelem elején Csu-lien Kilenc Sárkány Szigonnyal rontott rá, de Sü-ni, a biztoskezű vadász, túl már a sokadik mesterfokozatú vizsgáján is, látta Csu-lien jin-jang korongját, látta az energiafonalak csomópontjait, sűrűsödési helyeit, és képes volt a chi fókuszálására.
Mélyen beszívta a levegőt a Dan-tien pontba, összevonta a negyedik csakra villámöblébe, és a megfelelő pillanatban ujjaival előrebökve rögzítette Csu-lien aurakorongját.
Aztán kíméletlenül megmarkolta, és a Bamuszt Roppantó Suhanó Léptű Panda technikával kettéhasította. Csu-lien élettelenül roskadt a földre.
Szun-eng a konyhaablakból látta, ahogy férje összeesik. Kétségbeesetten rohant ki az utcára, kezében az ura revolverével. Sü-ni, a biztoskezű vadász még mindig ott állt harminc lépésnyi távolságban, nyugodtan lélegzett, és lassan leengedte karjait.
- Mit tettél, te szívtelen? - kiáltotta Szun-eng zokogva, és remegő kézzel a férfira emelte a fegyvert. - Megölted őt, akit szerettem, aki a légynek sem ártott soha, aki mindannyiunk védelmezője volt, aki három gyermekem tisztességes nevelőapjaként és falunk megbecsült vendéglőseként csakis örömöt és békét hozott életünkbe...
- Megállj, asszony! - rivallt rá a nőre Sü-ni, a biztoskezű vadász. - Elég lenne azt mondanom, hogy a császári szolgálat adott parancsot a műveletre, és máris továbbállhatnék. De nem, nézd meg magad, mi következik.
Azzal Sü-ni, a biztoskezű vadász közelebb lépett, lehunyta két szemét és a Harmadik Szemen keresztül tekintetét mélyen Csu-lien foszladozó aurájának szövetébe fúrta.
A Lótuszon Ülő Majomkirály Meditációs Tánca technika végrehajátásával megragadta a szökni készülő energiafonalakat, és összesodorta őket, míg egy vastagabb szálat nem kapott. Kicsavarta Csu-lien aurájából a zöldet és a mályvát, és ekkor Szun-eng szeme előtt feltárult férjének igazi valója, vagyis annak a lénynek a szubsztanciája, akit ő férjeként és három gyermeke tisztességes nevelőapjaként szeretett:
A fekete obszidiánmaszk és a harminckilenc, lépcsőzetesen táguló bordatriád gyűrűjében egy lila, gennyes sebektől éktelen gyűrűsszív lüktetett egyre szabálytalanabb ritmusban, minden összehúzódással veszítve erejéből. A fibrilláló szervből sebesen áramlott kifelé a chi, kettészakított jin-jang korongja nem tudta visszaforgatni az energiavonal-áramot, és a lény, aki Csu-lienként élt e faluban, útra keltt a Nagy Energiakotyvasztó Össztégely felé.
- Tudd meg, asszony - zengett Sü-ni, a biztoskezű vadász hangja -, hogy Csu-lien testét harminc éve foglyul ejtette Darthest Mord, egy másik galaxis szülötte, és lelkét is fokozatosan uralma alá hajtotta mindenben. Darthest Mord egy ősi szekta kilencedik fokozatú mestere volt, egy szektáé, amely a pusztításra és kegyetlenségre esküdött fel, és amely a Kozmikus Energia elszívásával minden korábbinál nagyobb hatalomra tett szert. Mindössze egyetlen erő tartóztathatja fel őket, a Sü-sü-klán leszármazottaié, akik a tizedik fokozatig is eljuthatnak. Minden Sü-mester a rend fenntartásának szenteli életét, még akkor is, ha ez egy Darthest Mord évtizedeken keresztül való üldözését jelenti, és kettejük fogócskája mindaddig nem érhet véget, míg egyikük el nem pusztul.
Hidd el, Csu-lien már nem volt a maga ura. Darthest Mord csak a megfelelő pillanatra várt, hogy egész családodat, faludat, országodat és a bolygódat is a saját aljas céljaira használja fel. Csu-lien számára szabadulást jelent, hogy lelke a Nagy Energiakotyvasztó Össztégelyben egyesülhet őseivel.
- Hazudsz! - sírt az asszony, de ellenállása határozottan gyengült, akárcsak lábai, amelyek a szolgálatot felmondván, keresztben összecsúsztak, és ő térdre rogyott. - Csu-lien maga is hatodik fokozatú mester volt. Hogy ejthette volna rabul a lelkét Darthest Mord?
- Bizony, a kilencedik fokozat már bárkit uralma alá kényszeríthet. Elég, ha egy pillanatra lankad az áldozat figyelme, kihagy a fókusz, és máris kész a baj. Törődj bele, hogy így lesz férjednek a legjobb. Annak az embernek, aki volt valaha. Most pedig add ide azt a csúnya pisztolyt. Nem való az női kézbe.
Szun-eng könnyei szakadatlanul potyogtak, térde és karjai remegtek. Sü-ni, a biztoskezű vadász csendben közeledett, lassan megfogta az asszony kezét, és gyengéden kivette belőle a revolvert, majd óvatosan hátrébb húzódott, és tarkón lőtte Szun-enget.
- Meg is volnánk - közölte szenvtelenül. - Már csak te álltál az útjában Sü-ninek, a biztoskezű vadásznak, akit máskülöben Darthest Mordként is tisztelnek. De azért köszönöm is a segítségedet. Ha te nem vagy, Csu-lien, tizedik fokozatú Sü-mester nyakon csípett volna előbb-utóbb. Már szorult a kapca, amikor te színre kerültél, de szerencsére elterelted a figyelmét, kihagyott a fókusz, és ilyenkor egy kilencedik fokozatú, mint én, kap esélyt, hogy szembeforduljon üldözőjével, és legyőzhesse.
Sarkon fordult, és lassan elsétált, de pár lépés után visszafordult, és a holttestekhez szólt.
- Amit mondtam, azért részben még igaz. Bár én voltam az üldözött kezdetben, és én vagyok a sötét szekta kilencedik fokozatú mestere, ő pedig a rend őre, de az életre-halálra szóló küzdelem - amint látod - valóság volt. És ha már így alakult, tényleg mindkettőtöknek jobb lesz így, a Nagy Energiakotyvasztó Össztégelyben újra együtt lehettek.
- Végül is - mondta tűnődve (később, már csak magának, amikor az űrhajó elszakadt a földi gravitációtól) - mindannyian ott találkozunk majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése